Як пити зелену каву з імбиром

Як пити зелену каву з імбиром


Запитанням: «Як пити зелену каву з імбиром?» Задаються і ті, хто придбав сублімований препарат для приготування гарячого напою, і ті, хто віддає перевагу натуральній зеленій каві в зернах з сушеним товченим коренем імбиру. Зазвичай інструкції від виробників кави містять всього одну рекомендацію - не перевищувати «дози» в 2 чашки напою на добу.


Іноді ця глибока думка доповнюється не менше витриманою рекомендацією пити каву в першій половині дня, за півгодини до сніданку та обіду. Втім, сучасна дієтологія має вам запропонувати і способи вживання кави «для просунутих».

Як пити зелену каву з імбиром для швидкого схуднення


Припустимо, ви хочете знизити вагу, та так, щоб через 4 тижні це помітили всі. Для цієї мети можна скористатися «гібридом» новомодної інсулінової теорії схуднення і улюбленим кавовим напоєм. Теорія вчить нас, що переїдання трапляється виключно з вини стрибків рівня цукру в крові і підвищеній секреції інсуліну.


Щоб швидко схуднути, таким чином, треба:

  • вирівняти рівень цукру в крові, вживаючи низькоглікемічні продукти і світол (активний компонент зеленої кави), сприяючий нормалізації інсулінового обміну;
  • створити чергування «голодної» і «ситої» фази, яка стимулюватиме секрецію гормону росту, і на чисто поведінковому рівні допомагати в досягненні енергетичного дефіциту.

Схема сподобається любителям «системи - 60» та іншим шанувальникам стратегії 12-16 годинного голодування, перемежованого з 8-10 годинними «вікнами» для харчування.

Правда, для досягнення економії калорій, доведеться ще й вибирати їжу за схемою:
  • сніданок - овочі плюс джерела білка плюс 1 порція здорових жирів;
  • обід - овочі плюс білок плюс 1 порція складних вуглеводів, плюс 1 порція здорових жирів;
  • перекус - білок або протеїновий коктейль;
  • вечерю - овочі чи несолодкі фрукти, нежирний білок.

До джерел здорових жирів відносять будь-які рослинні олії холодного віджиму. Їх порція становить 1 столова ложка. Якщо вибираються горіхи і насіннячка - порція становить 30 г продукту. Можна замінити це 80 г свіжого авокадо або пасти з нього, або 1 столовою ложкою органічного арахісового або кокосового масла.

Складні вуглеводи краще отримувати з грубими кашами на воді, а не з хлібом та іншими готовими продуктами. А розуміння білків в дієті традиційно - сир, грудки як курячі, так і індичі, нежирна риба, будь-які морепродукти, яєчні білки, «щільний» йогурт з високим вмістом білка, а також нежирна яловичина і дичина. Овочі можна їсти будь-які, а от фрукти - тільки грейпфрути, груші, ягоди і зелені яблука.

Вранці, відразу після пробудження, п'ється чашка кави з імбиром, порядка 150 мл на порцію, потім необхідно влаштувати собі 45 хвилин будь-якої фізичної активності. Це може бути швидка ходьба (зручно йти пішки на роботу, до речі), велопрогулка, або будь-яка аеробіка вдома під відео. А ось силові тренування натщесерце не рекомендуються. Після завершення активної 45-хвилинки слід ... утримуватися від їжі хоча б 2 години. З властивостями зеленої кави знижувати апетит, це буде досить просто.

Потім приймається сніданок, у більшості людей він відбудеться приблизно в 11:00 ранку, далі, через 3 години - обід, і далі інші прийоми їжі з інтервалом в 3-4 години. Друга чашка кави п'ється перед обідом. При цьому вибирається кави з кофеїном.

За ідеєю автора дієти, вона сприяє зниженню ваги за рахунок спалювання жиру. Силові тренування слід додати ввечері, краще перед вечерею, буквально за півгодини 3 рази на тиждень, щоб зберегти швидкість метаболічних процесів і потрібні для її підтримки м'язові тканини.

Мінуси такого способу пиття зеленого кави


Перш за все, спосіб не рекомендується традиційною гастроентерологією. Якщо слухати лікарів, пити зелену каву потрібно через півгодини після щільного, багатого білком, клітковиною і здоровими жирами прийому їжі. В іншому випадку ви тільки дратуєте стінки шлунка, і створюєте потенційний ризик гастриту і коліту. На думку більшості лікарів, суміш, яка містить кофеїн і гінгерол може вживатися виключно здоровими людьми, що не мають проблем з гастритами, колітами, виразками, і навіть з кислотним рефлюксом. Тому-то, перш ніж пити зелену каву для схуднення, рекомендується пройти повне медичне обстеження.

З точки зору фітнесу швидке схуднення з низьковуглеводної дієтою і щоденними «голодними» інтервалами не підходить новачкові з невеликою м'язовою масою. Все-таки, катабіологічний ефект такої дієти оцінюється як значний, і якщо використовувати її як перший у житті спосіб схуднення, можна нашкодити собі. Ви втратите занадто багато м'язів, і сповільните метаболізм. «На виході» доведеться дотримуватися низькокалорійної дієти, акуратно підвищуючи енергетичну цінність раціону протягом дуже довгого часу.

Дієта може викликати всі симптоми занадто низького рівня цукру в крові, особливо якщо ви ігноруєте овочеві салати, і не їсте складні вуглеводи. Фактично, дієта добре переноситься тільки людьми, що мають досвід нізкоглікемічного харчування без редукції вуглеводів і калорій, хоча б протягом 12-16 тижнів. Зелена кава зазвичай мало допомагає новачкам, швидко перейти з традиційного, багатого простими вуглеводами раціону на низькокалорійний і низьковуглеводний план, та ще й з регулярними аеробними вправами.

Тренуватися з такою дієтою зможуть тільки дуже цілеспрямовані люди. Новачкам, які вирішили, все-таки, пробувати схему, слід зупинитися на аеробних тренуваннях низької інтенсивності. Краще віддати перевагу ходьбі та відносно «ненавантажувальною» роботу на будь-якому кардіотренажрі високоінстенсівним інтервальним тренуванням під відео.

Як пити зелену каву з імбиром - інструкція для гурмана


Більшість людей, що люблять традиційний еспресо або американо, не вразить смаком зелена кава з імбиром. Напій нагадує мате, з явними імбирними нотками, і абсолютно не асоціюється з багатим смаком натуральної кави.

Якщо ви готуєте каву вдома із зерен, можна просто перемішати їх з якісною арабікою в пропорції 1 до 1. Смак арабіки «поглине» зелену кава і ви отримаєте більш традиційний напій.

Сублімований розчинний екстракт деякі п'ють з кокосовим молоком, або вершками з цього продукту. Це додає калорії, але робить напій схожим на імбирний зелений чай з молоком. Можна і додати ложку-другу сублімованої кави, або трохи кориці і цикорію, щоб отримати більш насичений смак.

Втім, деякі люди просто додають заморожені ягоди в готовий напій, і отримують на виході щось, що дуже нагадує ягідний чай з імбиром.

Способів пити зелену каву існує безліч, і єдина аксіома тут - не перевищувати рекомендовану лікарями дозу гарячих напоїв, 2 чашки по 150 мл на добу. «Іншу» потреба в рідині краще задовольняти чистою водою, що, до речі, допоможе вам схуднути швидше, за рахунок додаткового зниження апетиту.

Комментариев нет:

Отправить комментарий