Схуднути і відпочити - ось дві цілі, які ми часто ставимо перед собою, вирушаючи в довгоочікувану відпустку. Але чи достатньо ви поінформовані про правила літнього схуднення? Розбиримося в ключових питаннях.
Чим більше різниця в градусах, тим більше енергії витрачається організмом на обігрів або охолодження. Боротися з підвищеним апетитом в спеку потрібно так само, як і в інші пори року: за допомогою дрібного харчування, йоги, занять спортом, нового хобі чи бойфренда.
Як перемогти типові для літнього сезону напади голоду вечорами (коли стає прохолодніше)?
Влітку, як і в інші пори року, протягом дня їсти потрібно обов'язково! Ніхто не пропонує вам заштовхувати в себе яєчню з беконом або смажену картоплю.
Нехай це будуть легкі салатики, пісна яловичина і фруктовий сорбет (перемелені в блендері заморожені ягоди або фрукти). Але! Як мінімум три рази протягом робочого дня. Вечерю зробіть білковим, а залишок вечора займіть чимось суспільно корисним. Дня три-чотири протримаєтеся в такому режимі - і «жор» відступить.
Кажуть, під час плавання кілограми тануть самі по собі. Тоді чому мало хто повертається з відпустки стрункішим?
Спалювати «на плаву» безліч калорій, а потім поповнювати їх запаси у шведського столу в готелі - перша помилка тих, хто худнуть у відпустці. Друга - прості плескання у воді, а не активні аквавправи або далекі запливи.
Щоб схуднути, не можна просто плисти за течією у прямому та переносному сенсі. Потрібно продумати власну стратегію купання: чергувати стилі плавання і інтенсивність, включати вправи аквааеробіки, працювати на суші (бігати вранці, наприклад, і не переїдати).
Влітку пробіжки стають справжніми тортурами (через швидку втому). Чому так відбувається?
Швидше за все, це вплив алергену. Порадьтеся з терапевтом, можливо, він відправить вас на консультацію до алерголога або пульмонолога.
Кажуть, гірський туризм - саме те в інтенсивній боротьбі із зайвими кілограмами. Чи варто зупинятися на такому варіанті літнього схуднення?
Це хороший психологічний хід - зміна обстановки, здорове харчування (якщо раціон складається не з розварених макаронів і жирної тушонки) і фізичне навантаження. Група однодумців не дадуть вам здатися і допомагатимуть долати труднощі. Все це може відмінно сприяти схудненню. Але стежте, щоб навантаження не перевищувала межі ваших можливостей.
І будьте особливо обережні, якщо у вас сколіоз, проблеми зі спиною або ногами, неполадки в серцево-судинної механізмі.
Багато тих хто худнуть, готують їжу вдома і беруть з собою на роботу в судочках. Які продукти є «витривалішими» у спеку?
Краще брати нежирне відварене м'ясо (яловичину або курку), твердий сир. Любите салати? Відмінно! Тільки намагайтеся робити їх безпосередньо в офісі. У крайньому випадку, ріжте все вдома, а заправляйте перед обідом. Для перекусу використовуйте фрукти і горіхи. І пам'ятайте: якщо в їжі немає кислого середовища, то ступінь її «витривалості» у спеку набагато збільшується.
Чи правда, що влітку худнуть швидше? Чому?
По-перше, влітку спекотно і ви потієте більше. По-друге, влітку обмін речовин в організмі людини відбувається трохи швидше, ніж взимку. Це пов'язано, як правило, з більшою активністю щитовидної залози. До того ж влітку багато сонця, а воно, як відомо, - відмінний каталізатор обмінних процесів.Чи правда, що в спеку їсти не хочеться?
Деякі громадяни реагують на спеку так, як більшість - на холод, тобто підвищенням апетиту. Це зумовлено особливостями обміну речовин. Температура тіла постійно підтримується на одному рівні, незважаючи на погоду.Чим більше різниця в градусах, тим більше енергії витрачається організмом на обігрів або охолодження. Боротися з підвищеним апетитом в спеку потрібно так само, як і в інші пори року: за допомогою дрібного харчування, йоги, занять спортом, нового хобі чи бойфренда.
Як перемогти типові для літнього сезону напади голоду вечорами (коли стає прохолодніше)?
Влітку, як і в інші пори року, протягом дня їсти потрібно обов'язково! Ніхто не пропонує вам заштовхувати в себе яєчню з беконом або смажену картоплю.
Нехай це будуть легкі салатики, пісна яловичина і фруктовий сорбет (перемелені в блендері заморожені ягоди або фрукти). Але! Як мінімум три рази протягом робочого дня. Вечерю зробіть білковим, а залишок вечора займіть чимось суспільно корисним. Дня три-чотири протримаєтеся в такому режимі - і «жор» відступить.
Кажуть, під час плавання кілограми тануть самі по собі. Тоді чому мало хто повертається з відпустки стрункішим?
Спалювати «на плаву» безліч калорій, а потім поповнювати їх запаси у шведського столу в готелі - перша помилка тих, хто худнуть у відпустці. Друга - прості плескання у воді, а не активні аквавправи або далекі запливи.
Щоб схуднути, не можна просто плисти за течією у прямому та переносному сенсі. Потрібно продумати власну стратегію купання: чергувати стилі плавання і інтенсивність, включати вправи аквааеробіки, працювати на суші (бігати вранці, наприклад, і не переїдати).
Влітку пробіжки стають справжніми тортурами (через швидку втому). Чому так відбувається?
Швидше за все, це вплив алергену. Порадьтеся з терапевтом, можливо, він відправить вас на консультацію до алерголога або пульмонолога.
Кажуть, гірський туризм - саме те в інтенсивній боротьбі із зайвими кілограмами. Чи варто зупинятися на такому варіанті літнього схуднення?
Це хороший психологічний хід - зміна обстановки, здорове харчування (якщо раціон складається не з розварених макаронів і жирної тушонки) і фізичне навантаження. Група однодумців не дадуть вам здатися і допомагатимуть долати труднощі. Все це може відмінно сприяти схудненню. Але стежте, щоб навантаження не перевищувала межі ваших можливостей.
І будьте особливо обережні, якщо у вас сколіоз, проблеми зі спиною або ногами, неполадки в серцево-судинної механізмі.
Багато тих хто худнуть, готують їжу вдома і беруть з собою на роботу в судочках. Які продукти є «витривалішими» у спеку?
Краще брати нежирне відварене м'ясо (яловичину або курку), твердий сир. Любите салати? Відмінно! Тільки намагайтеся робити їх безпосередньо в офісі. У крайньому випадку, ріжте все вдома, а заправляйте перед обідом. Для перекусу використовуйте фрукти і горіхи. І пам'ятайте: якщо в їжі немає кислого середовища, то ступінь її «витривалості» у спеку набагато збільшується.
Комментариев нет:
Отправить комментарий