Ягоди годжі ростуть на вічнозелених чагарниках, які зустрічаються в субтропічних районах Китаю, Монголії, в Тибеті і Гімалаях. Їх відносять до сім'ї пасльонових (Solonaceae). Ягоди годжi зазвичай сушать. У сушеному вигляді це зморщені червоні ягоди, які дуже схожі на родзинки. Ягоди годжі надають динамічний вплив на здоров'я людини. Сушені ягоди попередньо замочують у воді, перед вживанням або їдять в сухому вигляді, а також додають у різні страви. Існує багато поживних і корисних для здоров'я страв з додаванням ягід годжi.
У традиційній медицині Китаю, ягоди годжі використовують щоб:
- Поліпшити зір, сексуальну функцію, імунну систему;
- Продовжити життя, надати енергію, омолодити організм, поліпшити сон, підвищити опірність до хвороб, відновити рівновагу гормонів, поліпшити пам'ять і знизити стрес;
- Захистити печінку, зміцнити серце, вилікувати порушення роботи кісткового мозку, підтримати роботу нирок і печінки, нормалізувати рівень цукру в крові, поліпшити склад крові, лікувати безпліддя;
- Зміцнити м'язову систему і кістки всього тіла.
Процес приготування страв з ягодами годжі завжди веселий і захоплюючий, тому що існує різні страви, які дуже легко і приємно готувати. Щодня з'являються нові фантастичні рецепти і відгуки про цю «чудо - ягоді», від людей, які вже змогли оцінити всі їхні корисні властивості. Щоб ви поліпшили своє здоров'я, ми хочемо розповісти вам найкращі рецепти приготування ягоди годжі.
Не бійтеся експериментувати, скористайтеся своєї кулінарної фантазією і тоді, всі ваші страви будуть особливими!
Рецепт легкого салату з яблуками та ягодами годжi:
- 2 яблука ( нарізаних дрібними кубиками);
- 3 ст. волоських горіхів;
- кедрові горіхи;
- насіння соняшнику;
- 3 ст. просоченої ягоди годжі.
Приготування: змішати всі інгредієнти.
Ви можете пофантазувати і замінити або додати різні фрукти і горіхи в цей салат. Увімкніть цей поживний, але низькокалорійний салат в свій раціон, і ви будете сповнені сил та енергії.
Каша з ягодами годжі:
- 5 г ягід годжі;
- рис;
- цукор.
Приготування: варити рис разом з ягодами. Додати цукор. Ця каша дуже корисна для очей.
Тибетський салат
- 1/2 склянки сушених ягід годжі;
- 1/2 склянки зерен пшениці;
- 1/5 чашки курячого бульйону;
- 1 столову ложку оливкової олії;
- 1 столову ложку масла волоського горіха;
- 3 столові ложки лимонного соку (від одного великого лимона);
- 1 столову ложку яблучного оцту;
- 2 великі зелені цибулини;
- 2 яблука, потрібно дрібно нарізати;
- 1 великий стебло селери, нарізаний кубиками;
- 1/2 чашки волоських горіхів;
- 1/2 чашки дрібно нарізаної петрушки;
- щіпку меленої кориці;
- сіль.
Приготування:
- Змішайте бульйон, зерна пшениці в невеликій каструлі і доведіть до кипіння на середньому вогні. Зробіть менший вогонь і накрийте кришкою. Варіть 35 хвилин, поки вода не википить, а ягоди стануть м'які. Злийте зайву воду.
- У середній мисці змішайте оцет, лимонний сік і оливкову олію, потім додайте осушені ягоди пшениці.
- Додайте інші інгредієнти в миску, перемішайте. Додайте сіль і охолодіть. Салат готовий! Подавати холодним, кімнатної температури. 4 порції.
Солодке печиво з ягодами годжі:
- 1/2 чашки мигдалю просоченого і очищеного;
- 1/2 склянки насіння соняшнику, просочених і пророслих;
- 1/2 склянки ягід годжі;
- 1 стакан кураги;
- 1 стакан сушених яблук;
- 1/2 склянки інжиру;
- 1 стакан тертого кокосового горіха;
- 1 ч. л. кориці;
- 1/2 ч. л. гвоздики;
- 1/4 ч. л. свіжого мускатного горіха;
- 1 ч. л. апельсинової цедри;
- щіпка солі.
Приготування: Крупно помолоти мигдаль і насіннячка в кухонному комбайні і відкласти. Змішайте всі інші інгредієнти в єдинородну масу. Додати суміш горіхів і добре перемішати. Сформувати печиво потрібного діаметру і покласти на папір для запікання, поставити в духовку на кілька хвилин. Дістати і залишити печиво на 6-8 годин. Ніжне, корисне і смачне печиво готово!
Суп з ягодами годжі і грибами ін'єр:
- 25 грам сушених грибів ін'ер (срібних вушок);
- ягоди годжі;
- 75 грам коричневого кристалічного цукру;
- 25 грам цукру;
- 1-2 білок курячого яйця.
Приготування: У теплій воді, замочіть гриби на годину. Дістаньте, видаліть жорсткі коріння і промийте. Ретельно промийте ягоди годжі. У каструлю налийте 1 літр води і додайте гриби. Коли доведете до кипіння, зменшіть вогонь і варіть, накривши кришкою близько години. Додайте ягоди, цукор і варіть 10 хвилин. Додайте збитий яєчний білок і подавайте на стіл.
Ягоди годжі - це дуже корисний і поживний продукт, який дарує вам довголіття, піклується про ваше здоров'я і додає вам життєвих сил.
Комментариев нет:
Отправить комментарий