Акторська дієта - популярний спосіб екстреного зниження ваги. Тут мова не йде про здорове або тривале схуднення, не потрібен спорт, і можна не відмовлятися від алкоголю. Деякі жінки користуються цим рецептом під час затяжних свят, коли так просто набрати зайві кілограми за рахунок переїдання за святковим столом. Сама методика з'явилася в далекі сімдесяті. Подейкують, що її дотримувалися дуже багато радянських зірок екрану. Існує кілька варіантів акторської дієти, причому знайдеться варіант і для тих, хто не приймає алкоголь, а воліє фрукти і овочі. Давайте їх розглянемо.
Акторська дієта на 4 дні застосовується, коли потрібно швидко скинути 2-3 кілограми. Велика частина ваги йде за рахунок зневоднення організму і малої ваги самої їжі, тому сподіватися на довготривалий ефект не варто.
Ви можете їсти відварний білий рис в будь-яких кількостях і пити натуральний томатний сік без солі. За іншою версією, треба відварити один стакан попередньо вимоченого в кип'яченій воді рису і випити один літр свіжого соку. Як би то не було, забороняється сіль. Цей день повністю виключає білки із харчування, тому не рекомендуються інтенсивні тренування - займіться йогою, погуляйте, виспіться.
Треба їсти знежирений сир і пити кефір, бажано, щоб кількість останнього не перевищувало півтора літра.
Біле м'ясо курки, індички, нежирний кролик плюс зелений чай в будь-якій кількості.
0.7 л червоного сухого вина (або апельсинового соку) і сир. Особливість в тому, що в цей день не можна вживати воду. Специфіка цієї дієти полягає в її фактичній безглуздості, якщо по закінченню ви будете солити їжу і пити газовані напої.
Після чотириденної дієти потрібна як мінімум тиждень без солі харчування зі зниженим вмістом жирів і калорій, а потім - збалансований план для схуднення.
Цей варіант - теж сувора монодієта, але дотримуватися її слід довше. Сідати на цю дієту має сенс, будучи у відпустці, так як в нормальному робочому режимі витримати подібне харчування досить складно.
У перший день акторською дієти на 12 днів ви їсте тільки білий рис без солі, в другій - п'єте кефір, в третій - вживаєте білу нежирну рибу начебто тріски, на четвертий - можна їсти виноград, бажано червоний, а можна і червоне сухе вино з сиром, головне - щоб останнього було не більше 200 грамів.
П'ятий день дієти - рисовий, шостий - кефірний, сьомий - креветочний, восьмий - кавуновий. На дев'ятий і десятий день ви повторюєте рис і кефір відповідно, на одинадцятий їсте яловичину, на дванадцятий - яблука. Ну а завершується дієта двома «винними» днями.
1 склянку білого рису, вода. 1 склянку білого рису покладіть в п'ятилітрову банку і залийте водою. Нехай він настоюється 36 годин у прохолодному місці. Потім промийте крупу і зваріть її в 3 склянках води до отримання рідкої каші.
Рисово - томатне суфле
Відварений рис, 1 склянка, 2-3 столові ложки томатного соку. Кількість соку, витраченого на рецепт, «віднімається» із загальної кількості випитого за день напою. Для цього рецепта вариться помірно- в'язка каша, 1 склянка вимоченої крупи, плюс 2 склянки води. У остуджений рис додається томатний сік, продукт збивається блендером. Отримане пюре можна трохи охолодити, щоб поліпшити смак.
2 л знежиреного кефіру, сік 1 лимона, щільний полотняний мішечок. Сік лимона вичавлюємо в кефір, і перемішуємо. Сир відокремиться від сколотин, його треба буде зібрати ложкою, і скласти в мішечок. Підвісьте сир над раковиною, щоб залишки сироватки стекли, потім покладіть під гніт. Якщо додати до цього рецепту 1-2 яйця і злегка нагріти, вийде домашній сир Рікотта, який можна використовувати на наступних етапах дієти.
400-500 г курячих грудок, якісний зелений чай, трохи рисового оцту, 1 лист норі (за бажанням). Якщо ви за чистоту білкових днів, можете не використовувати норі, однак 1 аркуш містить близько 2-3 г вуглеводів, що досить мало.
Заваріть зелений чай в 1 л води, туди ж наріжте смужками грудку і відваріть до готовності. Виловите шумівкою, викладіть на лист водорості, збризніть оцтом і скачайте рулет. Наріжте порційні роли, як тільки страва охолоне. Якщо не використовуєте норі, їжте просто, як звичайне м'ясо з краплею оцту. Тріска з приправами 1 кг філе тріски, розмарин, сік лимона, кріп. Сік лимона змішати з нарубаним розмарином, залити соусом тріски, зверху порубати кріп, залишити на півгодини маринуватися. Рибу потім приготувати в пароварці, протягом 15-20 хвилин. Важливо не переварювати, інакше вийде «гума».
Тушка кролика, 3-4 горошини перцю, лавровий лист. Кролика обробити, розрізати на порційні шматки, залити водою так, щоб вона трохи покривала м'ясо і варити близько години разом зі спеціями. Потім порційні шматки розкласти по формах для желе, залити бульйоном і залишити в холодильнику для застигання. Для прискорення процесу можна додати в бульйон желатин, в пропорції 1 столова ложка розмоченого в теплій воді желатину на 2-3 л бульйону.
500 г м'якоті яловичини з мінімумом жиру, 3 л води, чорний перець, лавровий лист, трохи коріандру і кмину. Спеції разом з нарізаним кубиками м'ясом залити водою і відварити до готовності. Коли бульйон охолоне, ложкою зняти жир з поверхні. Можна вживати хоч окремо м'ясо, окремо «воду», хоч разом, ви не порушите рекомендацій дієти, оскільки калорійність не зміниться.
1 кг заморожених креветок, лимонний сік, кріп і коріандр. Кріп нарубати і разом з коріандром перетворити на зелену пасту в ступці. Додати лимонний сік. Креветки «облити» окропом із чайника, дати воді стекти, і швидко «довести» в мікрохвильовці протягом 2-3 хвилин на середній потужності. Подавати з соусом в окремій мисочці.
800 г тріски, 100 г брюшек сьомги, 200 г м'якоті форелі або сьомги, рисовий оцет або лимонний сік, кріп. Оцет або сік змішуємо з кропом і виливаємо в плоский соусник як для японського столу. Всю рибу ріжемо на тонкі смужки і готуємо на пару, черевця потрібні для соковитості, їх викладаємо в чашу пароварки зверху. Готуємо 14-20 хвилин так, щоб риба не перетворилася на «рибну кашу». Викладаємо на плоске блюдо, сервіруємо з паличками - хасі. Чи є сенс у такому харчуванні? Психологи харчової поведінки часто пишуть, що здорова людина з нормальним ставленням до їжі здатна перемогти підвищений апетит і тягу до певних продуктів на монодієті. Весь сенс полягає в тому, щоб психологічно налаштувати себе на усвідомлення простого факту - нічого поганого з вами, якщо ви сьогодні відмовитеся від чіпсів, і поїсте яблук замість звичайних продуктів, не трапиться. Простіше кажучи, монодієта допомагає усвідомити, що харчові обмеження не так страшні, як вам здається.
У підсумку, при грамотному підході це може допомогти в переході на здорове харчування. Питання викликають лише безводні винні дні. Більшість столових червоних вин містять діоксид сірки як консервант, і якщо пити вино, не використовуючи воду, ви можете отримати серйозне отруєння, головний біль і дискомфорт. Ймовірно, дієта стане здоровішою, якщо ви трохи перебудуєте питний режим - дозвольте собі мінералку замість частини вина.
Акторська дієта на 4 дні
Акторська дієта на 4 дні застосовується, коли потрібно швидко скинути 2-3 кілограми. Велика частина ваги йде за рахунок зневоднення організму і малої ваги самої їжі, тому сподіватися на довготривалий ефект не варто.
1 день - розвантажувально-очисний
Ви можете їсти відварний білий рис в будь-яких кількостях і пити натуральний томатний сік без солі. За іншою версією, треба відварити один стакан попередньо вимоченого в кип'яченій воді рису і випити один літр свіжого соку. Як би то не було, забороняється сіль. Цей день повністю виключає білки із харчування, тому не рекомендуються інтенсивні тренування - займіться йогою, погуляйте, виспіться.
2 день – білковий
Треба їсти знежирений сир і пити кефір, бажано, щоб кількість останнього не перевищувало півтора літра.
3 день – білковий
Біле м'ясо курки, індички, нежирний кролик плюс зелений чай в будь-якій кількості.
4 день – винний
0.7 л червоного сухого вина (або апельсинового соку) і сир. Особливість в тому, що в цей день не можна вживати воду. Специфіка цієї дієти полягає в її фактичній безглуздості, якщо по закінченню ви будете солити їжу і пити газовані напої.
Після чотириденної дієти потрібна як мінімум тиждень без солі харчування зі зниженим вмістом жирів і калорій, а потім - збалансований план для схуднення.
Акторська дієта на 12 днів + 2 винні дні
Цей варіант - теж сувора монодієта, але дотримуватися її слід довше. Сідати на цю дієту має сенс, будучи у відпустці, так як в нормальному робочому режимі витримати подібне харчування досить складно.
У перший день акторською дієти на 12 днів ви їсте тільки білий рис без солі, в другій - п'єте кефір, в третій - вживаєте білу нежирну рибу начебто тріски, на четвертий - можна їсти виноград, бажано червоний, а можна і червоне сухе вино з сиром, головне - щоб останнього було не більше 200 грамів.
П'ятий день дієти - рисовий, шостий - кефірний, сьомий - креветочний, восьмий - кавуновий. На дев'ятий і десятий день ви повторюєте рис і кефір відповідно, на одинадцятий їсте яловичину, на дванадцятий - яблука. Ну а завершується дієта двома «винними» днями.
Рецепти акторської дієти
Рис для очисного етапу
1 склянку білого рису, вода. 1 склянку білого рису покладіть в п'ятилітрову банку і залийте водою. Нехай він настоюється 36 годин у прохолодному місці. Потім промийте крупу і зваріть її в 3 склянках води до отримання рідкої каші.
Рисово - томатне суфле
Відварений рис, 1 склянка, 2-3 столові ложки томатного соку. Кількість соку, витраченого на рецепт, «віднімається» із загальної кількості випитого за день напою. Для цього рецепта вариться помірно- в'язка каша, 1 склянка вимоченої крупи, плюс 2 склянки води. У остуджений рис додається томатний сік, продукт збивається блендером. Отримане пюре можна трохи охолодити, щоб поліпшити смак.
Домашній сир швидкий
2 л знежиреного кефіру, сік 1 лимона, щільний полотняний мішечок. Сік лимона вичавлюємо в кефір, і перемішуємо. Сир відокремиться від сколотин, його треба буде зібрати ложкою, і скласти в мішечок. Підвісьте сир над раковиною, щоб залишки сироватки стекли, потім покладіть під гніт. Якщо додати до цього рецепту 1-2 яйця і злегка нагріти, вийде домашній сир Рікотта, який можна використовувати на наступних етапах дієти.
Ролл з курячої грудки
400-500 г курячих грудок, якісний зелений чай, трохи рисового оцту, 1 лист норі (за бажанням). Якщо ви за чистоту білкових днів, можете не використовувати норі, однак 1 аркуш містить близько 2-3 г вуглеводів, що досить мало.
Заваріть зелений чай в 1 л води, туди ж наріжте смужками грудку і відваріть до готовності. Виловите шумівкою, викладіть на лист водорості, збризніть оцтом і скачайте рулет. Наріжте порційні роли, як тільки страва охолоне. Якщо не використовуєте норі, їжте просто, як звичайне м'ясо з краплею оцту. Тріска з приправами 1 кг філе тріски, розмарин, сік лимона, кріп. Сік лимона змішати з нарубаним розмарином, залити соусом тріски, зверху порубати кріп, залишити на півгодини маринуватися. Рибу потім приготувати в пароварці, протягом 15-20 хвилин. Важливо не переварювати, інакше вийде «гума».
Желе з кролика
Тушка кролика, 3-4 горошини перцю, лавровий лист. Кролика обробити, розрізати на порційні шматки, залити водою так, щоб вона трохи покривала м'ясо і варити близько години разом зі спеціями. Потім порційні шматки розкласти по формах для желе, залити бульйоном і залишити в холодильнику для застигання. Для прискорення процесу можна додати в бульйон желатин, в пропорції 1 столова ложка розмоченого в теплій воді желатину на 2-3 л бульйону.
Яловичий бульйон дієтичний
500 г м'якоті яловичини з мінімумом жиру, 3 л води, чорний перець, лавровий лист, трохи коріандру і кмину. Спеції разом з нарізаним кубиками м'ясом залити водою і відварити до готовності. Коли бульйон охолоне, ложкою зняти жир з поверхні. Можна вживати хоч окремо м'ясо, окремо «воду», хоч разом, ви не порушите рекомендацій дієти, оскільки калорійність не зміниться.
Креветки швидкі
1 кг заморожених креветок, лимонний сік, кріп і коріандр. Кріп нарубати і разом з коріандром перетворити на зелену пасту в ступці. Додати лимонний сік. Креветки «облити» окропом із чайника, дати воді стекти, і швидко «довести» в мікрохвильовці протягом 2-3 хвилин на середній потужності. Подавати з соусом в окремій мисочці.
«Рибне асорті»
800 г тріски, 100 г брюшек сьомги, 200 г м'якоті форелі або сьомги, рисовий оцет або лимонний сік, кріп. Оцет або сік змішуємо з кропом і виливаємо в плоский соусник як для японського столу. Всю рибу ріжемо на тонкі смужки і готуємо на пару, черевця потрібні для соковитості, їх викладаємо в чашу пароварки зверху. Готуємо 14-20 хвилин так, щоб риба не перетворилася на «рибну кашу». Викладаємо на плоске блюдо, сервіруємо з паличками - хасі. Чи є сенс у такому харчуванні? Психологи харчової поведінки часто пишуть, що здорова людина з нормальним ставленням до їжі здатна перемогти підвищений апетит і тягу до певних продуктів на монодієті. Весь сенс полягає в тому, щоб психологічно налаштувати себе на усвідомлення простого факту - нічого поганого з вами, якщо ви сьогодні відмовитеся від чіпсів, і поїсте яблук замість звичайних продуктів, не трапиться. Простіше кажучи, монодієта допомагає усвідомити, що харчові обмеження не так страшні, як вам здається.
У підсумку, при грамотному підході це може допомогти в переході на здорове харчування. Питання викликають лише безводні винні дні. Більшість столових червоних вин містять діоксид сірки як консервант, і якщо пити вино, не використовуючи воду, ви можете отримати серйозне отруєння, головний біль і дискомфорт. Ймовірно, дієта стане здоровішою, якщо ви трохи перебудуєте питний режим - дозвольте собі мінералку замість частини вина.
Комментариев нет:
Отправить комментарий