Небезпечні та шкідливі дієти

Якою би популярністю не користувалися різні дієти, у всіх є загальний недолік, це стресовий вплив на організм. Для більшості цей факт відомий, але дуже часто, в гонитві за стрункою фігурою, ми закриваємо очі на можливі негативні для організму наслідки від дієти. Всі хочуть якомога сильніше схуднути і зробити це якомога швидше. Як правило, при втраті декількох кілограмів за короткий час, Вашому організму потрібний певний час, щоб позбутися від стресу. Це в одних може зайняти пару тижнів, а іншим, щоб повністю відновитися, будуть потрібні місяці.
Коли Ви, знаючи про негативні наслідки, все ж наважуєтеся використовувати ту або іншу дієту, то Вам потрібно зробити непростий вибір серед усього розмаїття дієт. У даній статті ми розповімо про найбільш небезпечних для Вашого організму дієтах.

Шкода кремлівської дієти.

На першому місці, зі списку шкідливих дієт, знаходиться кремлівська, при якій в їжу вживаються в основному білки. Можна вживати м'ясо, сири, рибу, яйця та різні ковбаси. Овочі та фрукти можна їсти в дуже маленьких кількостях. Вуглеводи повністю виключаються з раціону. Ефект від поєднання цих продуктів не змусить себе довго чекати і в короткі терміни можна схуднути. При кремлівській дієті організм не отримує вуглеводи і використовує свої жирові запаси, як результат Ваша вага зменшується. Як вже зазначалося вище, така дієта користі організму не принесе. Відсутність в раціоні вуглеводів негативно позначається на роботі організму в цілому. Для нормальної роботи мозку необхідна глюкоза, а її в даній дієті дуже мало. На перетравлення великої кількості білка організм витрачає багато сил, нирки повинні працювати набагато більше звичайного. При тривалому вживанні продуктів з підвищеним вмістом білків можуть виникнути проблеми із здоров'ям Ваших нирок. Якщо є проблеми з кровоносними судинами, то Вам абсолютно протипоказана кремлівська дієта, оскільки підвищується ймовірність виникнення тромбів і ризик серцевих захворювань. Ндостача клітковини загрожує потьм’янінням волосся і блідістю обличчя. Вітамін В вкрай необхідний для нервової системі, а його відсутність може привести до безсоння.

Небезпека швидких дієт.

На другому місці знаходяться так звані швидкі дієти. Вагу набираємо кілька років, а схуднути хочемо за лічені дні. Це багатьох спокушає і заманює, кілька днів без їжі і зайвих кілограмів немає. При виборі швидкої дієти, необхідно все врахувати і гарненько подумати. Адже жир фізично не можна зникнути за кілька днів, а оскільки Ви все ж худнете, то втрата ваги відбувається за рахунок зменшення м'язової маси та зневоднення. Самі розумієте, це приносить тільки шкоду. Швидка дієта може стати причиною поганого самопочуття, дратівливості. Якщо Ви хочете схуднути заради якої то мети, то досягнення її таким способом, навряд чи принесе задоволення, і Ви не зможете в повну силу насолодиться досягнутим результатом. Після таких дієт вага, як правило, повертається з лишком, оскільки для уникнення таких стресів, організм буде запасатися жирами про запас.

Шкода монодієти.

При дотриманні монодієти, організм не отримує достатньої кількості важливих речовин, мікроелементів, вітамінів і мінералів. Це в свою чергу призводить до зниження імунітету, може викликати авітаміноз, зменшенню твердості кісток, випадання волосся і розшарування нігтів. Малі дози білків провокують зменшення м'язової маси організму, тіло стає слабким. Якщо вживати в їжу кілька тижнів один і той же продукт, то його можна зненавидіти і не їсти до кінця життя. Невже це Вам потрібно ...

І наостанок хочу додати, не потрібно приймати спонтанних рішень, обміркуйте все гарненько і скидайте вагу поступово, не завдаючи шкоди своєму організму і ризикую власним здоров'ям.

Комментариев нет:

Отправить комментарий