Як схуднути за допомогою бігу

Біг - дієвий інструмент для схуднення. Він визнаний, на думку фахівців, одним з найбільш ефективних засобів для схуднення.

Біг сприяє зміцненню серцево-судинної діяльності організму, нарощуванню м'язової системи і підвищення імунітету. Тому цей вид спорту дуже корисний для тих, хто бажає скинути зайві кілограми і вести активний, здоровий спосіб життя. Однак для досягнення бажаного результату потрібно дотримуватися деяких правил і грамотно будувати тренувальний процес.

Як біг сприяє схудненню?

Біг впливає на всі групи м'язів. Тому при бігу прискорюються обмінні процеси в організмі, частішає серцебиття і збільшується витрата енергії. Як відомо, основними джерелами енергії в організмі служать жири і вуглеводи. Вуглеводи являють собою глікоген, розташований прямо в м'язах, а жир відкладається під шкірою і навколо внутрішніх органів.

Коли людина починає бігти, вона, в першу чергу, витрачає глікоген. Саме виснаження його запасів викликає слабкість і втому. Як тільки запаси цієї речовини вичерпуються, в якості палива активізується підшкірний жир. Таким чином, під час бігу людина витрачає максимальну кількість енергії, що сприяє активному спалюванню жирів. Тому люди, які регулярно займаються пробіжками, мають можливість схуднути і зберегти свою фізичну форму.

Як потрібно бігати, щоб скинути вагу?

     Ефективний біг - це біг з таким навантаженням, які не викликають перевтоми організму. Ресурси кожної людини індивідуальні, і ви повинні визначити свої можливості в занятті даним видом спорту.

    Починайте пробіжки дозовано 3-5 хвилин, поступово збільшуючи інтервал до 10-15 хвилин. Постійно стежте за своїм пульсом, диханням і загальним самопочуттям. Не намагайтеся відразу починати пробіжки на довгі дистанції, пам'ятайте, що головне - це поступовий рух до заданої мети.
    
    Найкраще бігати два чи три рази на тиждень, переважно вранці. Справа в тому, що ранкові пробіжки не тільки дають відчутний результат, а й заряджають енергією і гарним настроєм на весь день. Частота тренувань не повинна носити щоденний характер перші три тижні. Надалі регулярність занять визначається вашим бажанням і самопочуттям.
    
    Найбільш сприятливим місцем для занять бігом є парк. Біг по такій місцевості набагато ефективніше для схуднення, ніж пробіжки по рівній поверхні. Але якщо у вас немає можливості займатися в парку, бігайте на спеціально оснащеному стадіоні. Бігати по асфальту не рекомендується, так як асфальтна поверхня викликає різні пошкодження і перевантаження колінних суглобів.
    
    Тепер поговоримо про техніку. Багато хто помилково вважає, що для схуднення досить просто бігати, не замислюючись про швидкість і ритмі бігу. Але організм швидко адаптується до рівномірних і повільним пробіжок, а значить, перестає активно витрачати енергію. Ваше завдання - стимулювати його до активного спалюванню жирів. Цього можна домогтися шляхом зміни форми, швидкості і ритму бігу. Ви можете поєднувати біг підтюпцем і біг з високим підніманням колін поперемінно, короткі і довгі кроки і швидкісний біг. Чергуйте різні види бігу, не забуваючи при цьому міняти швидкість і зберігати встановлену тривалість пробіжок.
    
    Щоб схуднути необхідно робити розминку перед пробіжками. Розминка виступає як «запуску» організму, який необхідний йому для подальшої роботи. Під час неї він «пробуджується», поповнює свої ресурси і готується до основного навантаження. Якщо ви не розминається, то перші 10-15 хвилин ви витратите на те, щоб «розбудити» свій організм.

    Біг обов'язково допоможе вам досягти заповітної мети. Дотримуйтесь вищевикладеним порадам і дотримуйтесь регулярності занять, і тоді вже через кілька місяців ви побачите перші зміни вашої фігури.

    Варто не забувати про те, що надмірна вага часто свідчить про наявність хронічних захворювань. Тому, якщо проблема зайвої ваги сильно вас обтяжує і істотно не змінюється протягом тривалого часу, обов'язково проконсультуйтеся з лікарем.

Комментариев нет:

Отправить комментарий