Піца, яка не шкодить фігурі

Всі ми хочемо бути стрункими і красивими і це бажання посилюється саме влітку. При приготуванні будь-якої страви є маса вивертів і хитрощів, що дозволяють зробити їжу корисною, наприклад, піцу - дієтичної, плов - вегетаріанським, випічку – низькокалорійною.


Розкриємо секрет приготування корисної і смачної піци!

В основі будь-якої піци знаходиться тісто, яке дуже часто є каменем спотикання для прихильників дієтичного харчування! Замініть тісто полентою і ваша піца не тільки зменшиться на пару сотень калорій, але і придбає нові відтінки смаку.

Полента готується з особливої кукурудзяної крупи. Крупа повинна бути ідеально дрібною, сонячно-жовтою, без домішок і чорних вкраплень.

Отже, нам знадобиться:
  • кукурудзяна крупа - 1 склянка
  • 450 г печериць
  • 100 г сиру моцарелла
  • 150 г шинки
  • 2 помідори
  • 1/4 склянки подрібненої цибулі
  • два зубчки часнику
  • дві столові ложки оливкової олії
  • дві чайні ложки солі
  • по одній чайній ложці свіжого розмарину і чебрецю
  • перець за смаком

Як готувати піцу-поленту з грибами і шинкою?

  1. Довести до кипіння 3 склянки води, посолити. Всипати кукурудзяну крупу і відварити ароматну кукурудзяну кашу на невеликому вогні двадцять хвилин, при цьому потрібно постійно помішувати.
  2. Готову кукурудзяну кашу викласти в промасляну форму або деко. Розрівняти і залишити на 20 хвилин.
  3. Розігріти дві столові ложки рослинної олії в сковороді, додати гриби і готувати близько 20 хвилин до випаровування рідини.
  4. Додати цибулю, часник і обсмажувати до готовності. Приправити до смаку.
  5. Шинку порізати шматочками, помідори - кружечками. Викласти в поленту суміш з грибами, шинку і помідори. Зверху розподілити сир.
  6. Запікати в розігрітій до 200 С духовці близько 15 хвилин поки сир не розплавиться.

Нарізати на скибочки або шматочки і подавати.

Комментариев нет:

Отправить комментарий