Розкриємо секрет приготування корисної і смачної піци!
В основі будь-якої піци знаходиться тісто, яке дуже часто є каменем спотикання для прихильників дієтичного харчування! Замініть тісто полентою і ваша піца не тільки зменшиться на пару сотень калорій, але і придбає нові відтінки смаку.Полента готується з особливої кукурудзяної крупи. Крупа повинна бути ідеально дрібною, сонячно-жовтою, без домішок і чорних вкраплень.
Отже, нам знадобиться:
- кукурудзяна крупа - 1 склянка
- 450 г печериць
- 100 г сиру моцарелла
- 150 г шинки
- 2 помідори
- 1/4 склянки подрібненої цибулі
- два зубчки часнику
- дві столові ложки оливкової олії
- дві чайні ложки солі
- по одній чайній ложці свіжого розмарину і чебрецю
- перець за смаком
Як готувати піцу-поленту з грибами і шинкою?
- Довести до кипіння 3 склянки води, посолити. Всипати кукурудзяну крупу і відварити ароматну кукурудзяну кашу на невеликому вогні двадцять хвилин, при цьому потрібно постійно помішувати.
- Готову кукурудзяну кашу викласти в промасляну форму або деко. Розрівняти і залишити на 20 хвилин.
- Розігріти дві столові ложки рослинної олії в сковороді, додати гриби і готувати близько 20 хвилин до випаровування рідини.
- Додати цибулю, часник і обсмажувати до готовності. Приправити до смаку.
- Шинку порізати шматочками, помідори - кружечками. Викласти в поленту суміш з грибами, шинку і помідори. Зверху розподілити сир.
- Запікати в розігрітій до 200 С духовці близько 15 хвилин поки сир не розплавиться.
Нарізати на скибочки або шматочки і подавати.
Комментариев нет:
Отправить комментарий