Однак чи знаєте ви те, що колір продуктів, що ми вживаємо, також иає значення? Здивовані? Але це так! Колір продуктів впливає на організм і настрій людини. Розглянемо більш детально, що відбувається при вживанні продуктів різних кольорів. Основними «продуктовими» кольорами є: білий, жовтий, помаранчевий, синій червоний і зелений.
Джерелами білого кольору служать різні молочні продукти, рис, певні сорти риби. Корисний ефект від їх вживання полягає в знятті нервової напруги, розслабленні (тобто в цілому в досягненні заспокійливого ефекту), а, крім усього іншого, до зміцнення м'язів і кісткової тканини.
Продукти жовтого кольору - це яєчний жовток, рослинне і вершкове масло, сири, кукурудза, мед, ананаси, лимони, банани. Їжа кольору сонця додасть вам життєрадісності, заряд бадьорості, а також стимулює роботу головного мозку і сприяє кращому травленню.
Більш насичений помаранчевий колір мають, наприклад, цитрусові (апельсин, мандарин), а також гарбуз, морква та ін Посилюючи властивості продуктів жовтого кольору, вони покращують наш настрій, допомагають перемкнутися з турбот і прикрощів на позитив, і навіть сприяють більшій активності і впевненості в спілкуванні.
Синій (а також блакитний і фіолетовий) колір мають такі ягоди як чорниця, лохина, жимолость, слива, ожина, а також баклажани, деякі сорти винограду і морська капуста. Користь їх полягає в тому, що вони нормалізують тиск, сприяють швидкому засипанню, покращують травлення і знижують апетит. Цим продуктам властивий також і антибактеріальний ефект. Регулярне вживання продуктів цього кольору сприяє запобіганню онкологічних захворювань.
А скільки зелених продуктів оточує нас! Це і вся зелень, і огірки, капуста брокколі, кабачки, зелені фрукти і ягоди, наприклад ківі, агрус, зелені яблука, зелений горох і квасоля. Продукти цього кольору заспокоюють, знімають нервову напругу, розслаблюють, і в цілому зміцнюють нашу багатостраждальну нервову систему. Крім усього іншого, вони сприяють поліпшенню зору і зменшенню головних болів, врівноважують всі процеси організму.
Самий яскравий червоний колір мають різні червоні ягоди і фрукти, помідори, червоний перець, редис, буряк, а також червоне м'ясо. Продукти «вогняного» кольору заряджають нас енергією, що веде до підвищення загальної працездатності, в цілому піднімають настрій. Також вони сприяють поліпшенню пам'яті людини, підвищенню її імунної системи.
Ось скільки користі для фізичного і душевного здоров'я несуть в собі «різнокольорові» продукти. Природно, що володіючи різними якостями, вони доповнюють один одного, тому для повноцінного життя необхідні вони всі. Якщо людина буде вживати в їжу лише один з кольорів, то це може призвести до нестачі необхідних мікроелементів, вітамінів і мінералів, тому необхідно задіяти продукти всіх кольорів. Крім того, необхідно пам'ятати про те, щоб продукти були свіжі, інакше ніякої користі від них не буде.
Корисна порада. Оскільки продукти різних кольорів мають різні властивості, то необхідно правильно застосовувати їх протягом дня. Наприклад, вранці і протягом першої половини дня переважніше буде використання їжі червоних, помаранчевих і жовтих тонів. Це додасть вам енергії, працездатності і зарядить гарним настроєм! А от продукти синього кольору бажано вживати в другій половині дня, так як у них є властивість знижувати апетит і полегшувати засинання. Їжу білого і зеленого кольору можна використовувати протягом всього дня!
Наповніть своє їжу фарбами! Вміле використання продуктів різних відтінків зробить святом кожен ваш день, поліпшить естетичний вигляд ваших страв, додасть вам фізичних і душевних сил і призведе до підвищення якості вашого життя. Живіть із задоволенням!
Комментариев нет:
Отправить комментарий