Як працює шведська дієта?
Базовий продуктовий список шведської дієти напевно здасться до болю рідним більшості українських дам: яйця, риба, молоко, гречка, фрукти і навіть картопля. Схуднення тут досягається завдяки дуже простому прийому - заміні жирних продуктів білковими. Ну і, звичайно ж, - адекватно знижена калорійність, що створює необхідний для схуднення дефіцит енергії.
Плюси шведської дієти
Переваг у цього методу схуднення хоч відбавляй.
- Виводить шлаки і зайву рідину.
- Допомагає худнути повільно і поступово, не заганяючи організм в стрес.
- Не провокує відчуття голоду.
- Не передбачає особливих фінансових витрат (чим грішать багато модних дієт).
- Легко переноситься організмом.
- Дозволяє досягти стабільних результатів (ймовірність повернення втрачених на шведській дієті кілограмів мінімальна).
- Ідеально підходить людям з помірними фізичними навантаженнями.
- Неприпустимо рідкісні прийоми їжі. Дієтологи наполягають на необхідності харчуватися дрібно під час схуднення (п'ять - шість разів на день). Тут же ми бачимо стандартні сніданок-обід-вечерю.
- Недостатня кількість білків в раціоні - що моментально збиває ціну дієти в очах дівчат, що активно тренуються.
- Сумнівна (все-таки!) «корисність» картоплі і молока для бажаючих скинути вагу.
- Повільні темпи схуднення - що може швидко позбавити дієтичного азарту.
День перший
- Зранку: сто грм гречки; двісті мл молока.
- Вобід: двісті грм відварної риби, сто грм картоплі в мундирі, сто грм зеленого салату з рослинним маслом.
- На вечерю: двісті грм салату з білокачанної капусти з ріпчастою цибулею та олією; два яйця в круту; двісті мілілітрів молока.
- Зранку: сто грм гречки; двісті мл молока.
- Вобід: п'ятдесят грм сиру, сто грм овочевого салату (помідори, зелений перець, ріпчаста цибуля); двісті мл теплого молока.
- На вечерю: сто п'ятдесят грм відвареної картоплі, двісті грм тертого відвареного буряка зі сметаною; двадцять п'ять грм білого хліба.
- Зранку: п'ятдесят грм білого хліба, підсмаженого без масла; двісті мл яблучного соку.
- Вобід: сто грм гречки; шісдесят грм відвареного м'яса; сто п'ятдесят грм яблук і апельсинів.
- На вечерю: сто грм рису; сто п'ятдесят грм салату з помідорів і ріпчастої цибулі з рослинним маслом; двісті мл молока.
- Зранку: п'ятдесят грм сиру; двадцять п'ять грм білого хліба; двісті мл молока.
- Вобід: сто грм смаженої курки, сто грм овочевого салату; двісті мілілітрів яблучного соку.
- На вечерю: сто п'ятдесят грм картопляного пюре; шісдесят грм сиру; двадцять п'ять грм чорного хліба; двісті мл молока.
- Зранку: сто грм рису; двісті мл молока.
- Вобід: сто двадцять грм риби, сто грм відвареної картоплі; одне яблуко, один апельсин; двісті мл апельсинового соку.
- На вечерю: шісдесят грм свинячої відбивної, сто грм салату зі свіжих овочів; двадцять п'ять грм чорного хліба; одне яблуко; двісті мілілітрів яблучного соку.
- Зранку: один апельсин або мандарин; сто сімдесят п'ять мілілітрів маложирного йогурту.
- Вобід: шісдесят грм котлет; сто грм відвареної картоплі; сто п'ятдесят мілілітрів чаю.
- На вечерю: сто грм полуниці або апельсинів, сто грм будь-яких фруктів; двісті мілілітрів яблучного соку.
- Зранку: сто грм гречки; двісті мл молока. .
- Вобід: сто п'ятдесят грм картоплі в мундирі, сто грм м'яса, приготованого без жиру; одне яблуко, один апельсин.
- На вечерю: сто грм рису, двісті грм овочевого салату (капуста, огірки, зелений болгарський перець, ріпчаста цибуля, рослинна олія); сто п'ятдесят мілілітрів зеленого чаю.
Комментариев нет:
Отправить комментарий