Чому так хочеться солодкого

Більшість з нас постійно веде з собою боротьбу в пристрастях до солодкої їжі . Ми знаємо , наскільки цукор шкідливий для нашого організму особливо у великих кількостях. Однак вченими вже давно доведено , що цукор не тільки дає нам заряд енергії , але і служить джерелом живлення активної діяльності мозку.

З чим пов'язана така дивна реакція нашого організму на солодкі продукти? Глюкоза , яка виробляється в органах і тканинах нашого тіла , в результаті споживання продуктів складаються з цукру , дає нам моментальний прилив сил і бадьорості . Наш головний мозок реагує на солоденьке , а ми отримуємо задоволення і блаженство.

Реакція нашого організму і сприяє розвитку потреби постійно , знову і знову вживати солодке. Не секрет , що таким чином ми відволікаємося від проблем , переживаємо стреси і депресії. Втома і нервозність миттєво знімаються біохімічної реакцією нашого організму на цукор.


Метаболічний синдром


«Метаболічний синдром» , який є наслідком надмірного вживання солодкого , проявляється у людини у вигляді гіпертонії , ожиріння , діабету другого типу , атеросклерозу. Ці небезпечні захворювання вимагають термінового лікування та постійного медичного контролю . У порівнянні з цими захворюваннями , карієс і нездорова шкіра не такі серйозні , хоча певною мірою викликають дискомфорт для кожного з нас.

Зловживання цукру в їжу , прямо пов'язане з надмірною вагою. Жири , які в надмірних кількостях скупчуються в нашому організмі , на думку лікарів , пов'язані саме з споживаним цукром та іншими вуглеводам . А самі жири , приносять набагато меншої шкоди нашій фігурі .

Як же в такому випадку можна впоратися з любов'ю до солодкого ? По-перше , фахівці рекомендують шукати альтернативу білому цукру . Харчові добавки у вигляді штучних підсолоджувачів безпечні для наших зубів. Найбільш поширений з них - аспартам , який використовують у жувальних гумках і деяких видах цукерок. Однак останні наукові дослідження доводять те , що при частому його вживанні можуть проявлятися побічні ефекти . Це головний біль , дзвін у вухах , безсоння і навіть депресія. У особливо чутливих людей , сахарин , ацесульфам , сукралоза викликають скупчення зайвої рідини в організмі.

Фруктоза

Фруктоза , яка відноситься до натуральних замінників цукру , в два рази солодше цукру , але містить таку ж кількість калорій. Але використовувати її у великих кількостях, для людей, що страждають ожирінням , так само не рекомендується. На мед, у багатьох останнім часом проявляється алергія. Фахівці вважають , що даний алергенний бум , на продукти бджільництва викликаний активністю його вживання , як основного замінника цукру. Мед , відноситься до одних з найбільш унікальних природних засобів лікування багатьох захворювань. Однак його підвищена біологічна активність становить небезпеку для людини.


Все частіше в продажі ми спостерігаємо появу коричневого цукру. Так званий тростинний цукор , вважається тим краще , чим темніше його колір. Чим більше зміст корисної патоки , тим більше , в його складі калію , кальцію , заліза , міді. Цінність коричневого цукру в тому , що в деякій мірі він навіть перешкоджає відкладенню резервних жирів в організмі людини. Він найкорисніший і безпечний, з усіх замінників цукру.

Фахівці радять звертати пильну увагу на вживання сахарози. Адже вона присутня в соках , консервах , ковбасних виробах , морозиві . У зв'язку з цим краще намагатися вживати натуральне м'ясо та фрукти. Оптимальним засобом для підняття вашого настрою і життєвого тонусу , служить гіркий шоколад.

Комментариев нет:

Отправить комментарий